Warning: A non-numeric value encountered in /home/wowmedia-site/webapps/wowmedia-site/admin/includes/php/functions.php on line 2130
Responsive webdesign | Webdesign kennisbank
Donkere weergave

Kennisbank over webdesign en internet

Heb je vragen over webdesign en webgerelateerde zaken, laat het ons weten zodat wij het op onze website kunnen delen. Geen vraag hierover is voor ons gek.

#

301 redirect

Met een 301 redirect bedoelen we dat een website of een pagina permanent verplaatst is naar een nieuwe locatie en houden we zoekmachines op die manier op de hoogte en verwijzen we een bezoeker naar de juiste locatie.

404 error

Wellicht één van de meest bekende internet foutmeldingen is een 404 error. Het wordt gegeven wanneer een pagina niet bestaat.

C

cloud

Een cloud staat voor een netwerk dat vol met aangesloten computers een 'wolk van computers' vormt. Meestal gaat het hierbij om data dat niet op je computer of smartphone staat, maar wel daarmee bereikbaar is. De data kan bestaan uit foto's, bestanden maar ook software die via internet werkt.

G

Google Ads

Google Ads, voorheen Google Adwords, is het advertentienetwerk op de website van Google en aangesloten websites. Alle advertenties die je op de website van Google ziet en vele die je tegenkomt op andere websites, maken vaan deel uit het advertentienetwerk van Google.

H

http https

Hypertext Transfer Protocool (HTTP) en Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) zijn protocollen met als doel gegevens uit te wisselen via internet of lokale netwerken. Verschil tussen HTTP en HTTPS is dat de 2e gebeurt met een versleutelde verbinding.

I

iDEAL

iDEAL is een Nederlandse standaard om betalingen te verrichten via internet. In Nederland is het de meest populaire betaalmiddel via internet.

iframe

Een iframe is een stukje html code die het mogelijk maakt om een website in een andere website te plaatsen.

R

Responsive webdesign

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

S

SSL certificaat

Een SSL certificaat is een certificaat die gebruik maakt van een HTTPS protocool om de verbindingen van een website te beveiligen. Meestal herken je een SSL certificaat aan een slotje in de adresbalk van een website.

Gratis
advies
rapport
aanvragen
Gratis
advies
rapport
aanvragen