Donkere weergave

10 tips voor een goede website

7 December 2020

Belang van een goed werkend website is tegenwoordig enorm. Het is de digitale uitstraling van je bedrijf en vaak ook de enige plek waar je potentiele klanten iets van je bedrijf heeft vernomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat gemiddeld 85% van de mensen eerst de website bekijkt als ze van een bedrijf, organisatie, stichting of een product horen. Eenmaal op je website, heb je maar een paar seconden om een bezoeker ervan te overtuigen je website verder te bekijken. Het is dus ontzettend belangrijk dat de eerste indruk van je bezoeker goed is. Hieronder lees je 10 tips voor een perfecte website, de volgorde van onze punten zijn niet belangrijk.

1- Responsive webdesign

Wellicht ben je de term vaak tegengekomen, responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. Een responsive website is een website geoptimaliseerd voor alle schermformaten. 

2- Ken je doelgroep

Doe een onderzoek naar je doelgroep, leer ze kennen en probeer te achterhalen wat zij willen. Plaats jezelf ook in hun schoenen. Een website kan voor jou mooi en goed zijn, maar jij bent de doelgroep niet. Je website moet dus geoptimaliseerd zijn voor je doelgroep, bijvoorbeeld: een website gericht voor de B2B markt moet strak en zakelijk zijn, maar een website gericht op jongeren juist niet.

3- Bepaal je doel

Het hebben van een website is leuk, maar een website zonder doel is zinloos. Bepaal daarom het doel van je website, wil je informatie geven? Extra omzet creëren? Offertes ontvangen? Afhankelijk van je doel, kan je je website optimaliseren en je website daarop inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een "Vraag een offerte" button op je website, die op de juiste plek is gepositioneerd.  

4- Goede navigatiestructuur

Zorg voor een duidelijk navigatiestructuur en maak de belangrijkste elementen duidelijk, zoals; producten, pagina's, diensten.

5- Kleuren

Kies de juiste kleuren voor je website, zowel achtergronden als teksten en huisstijl. Gebruik tools zoals coolors.co om mooie kleurencombinaties te maken van je website. Gebruik kleuren die passen bij je doelgroep en diensten/producten.

6- Snelheid optimalisatie

Optimaliseer de snelheid van je website en scan je website met Google PageSpeed Insights. Zo kan je de knelpunten en benodigde optimalisaties achterhalen, denk aan; te grote afbeeldingen, te veel of te grote bestanden die ingeladen moeten worden, verkeerde instellingen etc. 

7- Codes

Valideer je HTML/CSS code op W3 Validator, zo haal je simpele codeer fouten uit je website. 

8- Hosting

Bepaal bij welk bedrijf je je website wilt hosten, goedkoop is meestal duurkoop bij webhosting. Belangrijk is dat een webhoster zo min mogelijk storingen heeft, niet te veel websites op één webserver host en goede hardware gebruikt. Voor Google is een uptime ook belangrijk, maar ook voor je bezoeker, stel dat iemand net een offerte vraagt op je website voor het verbouwen van zijn/haar hele huis en website ligt er ineens uit. Kies dus altijd voor een betrouwbare partij.

9- Kies de juiste CMS

Een CMS is een content management systeem, een portaal waar je je website kan beheren. Denk aan teksten aanpassen, menu beheren, afbeeldingen toevoegen. Of je WordPress wilt gebruiken of een website op maat wilt laten ontwikkelen met een eigen CMS, laat je goed informeren naar de voor- en nadelen van de te gebruiken CMS.

10- Kies voor ons

Met 12+ jaar aan ervaring, kunnen wij garanderen dat je tevreden bent! Vraag een offerte aan voor je nieuwe website.

Gratis
advies
rapport
aanvragen
Gratis
advies
rapport
aanvragen