BLOG

Het webdesignbureau dat wel altijdaltijd voor je klaar staat!

CreativiteitCreativiteit, snelheidsnelheid en serviceservice zijn onze sterkste punten.
Wij maken niet alleen je website, maar zijn je internetpartnerinternetpartner waar je op kan bouwen!

Belang van een mobiele (responsive) website

22 juli 2014

Terwijl wij een aantal jaar terug nog alles via een computer deden, pakken we steeds vaker een smartphone of een tablet. Het is niet alleen sneller maar ook het gemak van een simpele mobiele website. We zien in de bezoekersaantallen van onze klanten dat de mobiele bezoekers explosief aan het groeien is. Soms zijn de mobiele bezoekers zelfs rond de 60%! Het is tegenwoordig voor een bedrijf goud waard dat er steeds meer unieke bezoekers op de website komen, echter is de tijd om deze op de website te houden heel kort. Heeft de website geen mobiele versie? Dan is de bezoeker direct al weg. 

Voor bedrijven is het extra belangrijk om een mobiele website te hebben, gezien de concurrentiestrijd tegenwoordig op internet plaats vindt, mag je zeker niet achterlopen. Uit onderzoeken blijkt dat een mobiele website meer conversies oplevert, dit is ook niet zo gek, gezien mensen steeds meer tijd doorbrengen op een smartphone.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een mobiele websites. 

  1. Responsive website, dit houdt in dat de website zich automatisch aan de grootte van een beeld aanpast,
  2. Mobiele subdomein, dit houdt in dat de website detecteert of een bezoeker bijvoorbeeld een smartphone heeft en de bezoeker doorstuurt naar bijvoorbeeld m.domeinnaam.nl. Op de subdomein is een aangepaste versie van de website geplaatst en wordt deze zichtbaar.

Welke mogelijkheid er gebruikt wordt, hangt van de website en wensen af. Zeer complexe websites zoals webshops, krijgen vaak een mobiele subdomein om de website sneller te maken en de gebruikservaring makkelijk te optimaliseren. Kleinere websites daarintegen worden op basis van een responsive design gebouwd.

Heeft u een mobiele website nodig? Of wilt u graag advies hebben? Wij helpen u graag.

Voor wie hebben we gewerkt?

Afgelopen jaren hebben wij meer dan 300 succesvolle websites gemaakt voor zowel grote als kleine bedrijven. Benieuwd wat we gemaakt hebben? Bekijk ons portfolio.

Hebben we een klik?

Wij helpen je graag aan een mooi website en huisstijl. WOW media is een full-service internetbureau en ontwerpt en ontwikkelt succesvolle website’s, webgebasseerde toepassingen en internet gerelateerde zaken. Wij nodigen je graag uit om je ideeën te bespreken onder het genot van een kopje koffie.

Laten we kennis maken!