BLOG

Het webdesignbureau dat wel altijdaltijd voor je klaar staat!

CreativiteitCreativiteit, snelheidsnelheid en serviceservice zijn onze sterkste punten.
Wij maken niet alleen je website, maar zijn je internetpartnerinternetpartner waar je op kan bouwen!

Bootstrap vs media queries

13 mei 2015

Het belang van een responsive website is eigenlijk allerdaags tegenwoordig. Een website maken die niet responsive is gaat eigenlijk niet meer in de huidige tijd. Maar hoe wordt dit nou eigenlijk gedaan?

Er zijn hier natuurlijk meerdere manieren voor, je hebt verschillende frameworks waarvan de bekendste Bootstrap is. Zo’n framework wordt vooral gebruikt omdat er veel dingen inzitten die het schrijven van stylen makkelijker maakt. Er zijn al zoveel classes aanwezig, dat je vaak iconen niet meer hoeft te maken of input velden voor bijvoorbeeld een contact formulier niet meer mooi hoeft te maken.

Ook kan je het zelf doen, hier gebruik je Media Queries voor, maar dat werkt op een andere manier. Eerst maak je gewoon in HTML en CSS je eigen pagina. Zoals je gewend was hem te maken, daarna maak je een aparte StyleSheet aan om op bepaalde scherm resoluties een andere stijl aan te nemen. Het voordeel van een Media Querie CSS bestand vergeleken met een framework als Bootstrap is dus eigenlijk best groot, bij Media Queries weet je precies wat alles doet en hoe alles in elkaar steekt, omdat je het zelf hebt geschreven. Dat heb je niet bij Bootstrap, ook is het laden van Media Queries sneller. Bij Bootstrap wordt zoveel meegeleverd, ook dingen die je van andere websites moet importeren. Waardoor het laden van de website soms veel langer kan duren dat eigenljk nodig is.
Als conclusie kan je dus stellen dat beide zijn voor en nadelen hebben. Snelheid tegen gemak, maar ook is het soms fijn om te weten waar precies je probleem ligt. Daarom is vaak het schrijven van een pagina wat slomer met Bootstrap, ook omdat je moet uitvogelen hoe je ook alweer een randje weghaald bijvoorbeeld, terwijl je dat wel precies weet bij Media Queries omdat je het helemaal zelf hebt geschreven.

Voor wie hebben we gewerkt?

Afgelopen jaren hebben wij meer dan 300 succesvolle websites gemaakt voor zowel grote als kleine bedrijven. Benieuwd wat we gemaakt hebben? Bekijk ons portfolio.

Hebben we een klik?

Wij helpen je graag aan een mooi website en huisstijl. WOW media is een full-service internetbureau en ontwerpt en ontwikkelt succesvolle website’s, webgebasseerde toepassingen en internet gerelateerde zaken. Wij nodigen je graag uit om je ideeën te bespreken onder het genot van een kopje koffie.

Laten we kennis maken!