BLOG

Het webdesignbureau dat wel altijdaltijd voor je klaar staat!

CreativiteitCreativiteit, snelheidsnelheid en serviceservice zijn onze sterkste punten.
Wij maken niet alleen je website, maar zijn je internetpartnerinternetpartner waar je op kan bouwen!

Google label 'voor mobiel'

10 mei 2015

Op je smartphone zie je nu bij Google zoek resultaten het label “voor mobiel” (Mobile-friendly). Google beoordeelt dus nu ook of je website mobiel vriendelijk is of niet. Google test sinds 2012 met mobile-friendly labels in zoekresultaten, nu krijg je dit dus op je mobiel te zien.

Google webmaster central blog: “Het is een frustrerende ervaring als je een site tegenkomt die niet goed werkt op een smartphone, dus we beginnen smartphone gebruikers te vertellen welke zoekresultaten #mobielvriendelijk zijn. Voor degenen die geen mobiel-vriendelijke website hebben, helpen we met nieuwe instrumenten(tools) en documentatie:”

Google test dit al sinds 2012 en hebben dus nu besloten om het voor mobiele zoekresultaten te laten zien. De mobile-friendly label wordt ook steeds in  meer talen vertaald.

Hoe krijg ik een mobiel vriendelijk label voor mijn website?

Om een label te krijgen, heb je een mobiele website nodig. Dit kan een redirect zijn naar een subdomein zoals m.domein.nl of een responsive website zijn. Bij een responsive website wordt er een meta tag toegevoegd, die ervoor zorgt dat een website zich aanpast via de CSS bestand. 

Google Mobile-Friendly Test

Mobile-friendly is een tool van Google waarmee je kan testen of je website mobiel vriendelijk is. Vul je website in de tool, Google laat zien of je website mobielvriendelijk is of niet.

Webmaster tools

In webmaster tools is er nu ook een tool beschikbaar die problemen/fouten weergeeft als je pagina niet geoptimaliseerd is voor mobiel. Onder “Zoekverkeer”  klik op “mobiele bruikbaarheid” en los de problemen op die in het rapport worden weergegeven.

Voor wie hebben we gewerkt?

Afgelopen jaren hebben wij meer dan 300 succesvolle websites gemaakt voor zowel grote als kleine bedrijven. Benieuwd wat we gemaakt hebben? Bekijk ons portfolio.

Hebben we een klik?

Wij helpen je graag aan een mooi website en huisstijl. WOW media is een full-service internetbureau en ontwerpt en ontwikkelt succesvolle website’s, webgebasseerde toepassingen en internet gerelateerde zaken. Wij nodigen je graag uit om je ideeën te bespreken onder het genot van een kopje koffie.

Laten we kennis maken!